Výrobek roku 2018

Nominované výrobky

Zahájen příjem přihlášek do dalšího ročníku. Přihlásit výrobek splňující požadované náležitosti lze nejpozději do 30.1.2018. Bližší informace o možnostech přihlášení.

1 – Knauf Drystar – systém do vlhkých a mokrých místností

Přihlašovatel: KNAUF Praha, spol. s r.o. (nominace: Vega spol. s r.o.)

Popis: Systém do vlhkých a mokrých místností Knauf Drystar nabízí ucelené systémové řešení do prostorů, kde převládá vzdušná vlhkost.

2 – Vysokopevnostní sádrokartonová deska Habito

Přihlašovatel: Saint-Gobain Construction Products CZ a.s., divize Rigips (nominace: Vega spol. s r.o.)

Popis: Sádrokartonová deska Habito je extrémně pevná, má vysokou mechanickou odolnost a únostnost a výborné hodnoty vzduchové neprůzvučnosti.

3 – Rychletuhnoucí epoxidové pojivo Epoxy ESC 100

Přihlašovatel: Remmers, s.r.o. (nominace: Vega spol. s r.o.)

Popis: Sanace balkonových ploch lze provádět také s pomocí epoxidových prostředků. Sanační postup přitom můžeme rozdělit na tyto fáze: příprava podkladu, vytvoření adhezního můstku a spádové mazaniny na epoxidové bázi (podle druhu podkladu), ošetření pracovní či dilatační spáry, zapracování zpevňující tkaniny, manžet a těsnící pásky a finální izolační vrstva. Rychletuhnoucí potěr s pojivy pro spádové plochy (0,5 až 1,5 %) nám zajistí výrobek Epoxy ESC 100.

4 – Keramobetonový překlad Porotherm KP Vario UNI

Přihlašovatel: Wienerberger cihlářský průmysl, a. s. (nominace: Vega spol. s r.o.)

Popis: Keramobetonové překlady Porotherm KP Vario se používají ve spojení s univerzálními roleto-žaluziovými schránkami Porotherm Vario UNI, s překlady Porotherm KP 7 a případně se ztužujícím věncem jako nosné prvky nad okenní a dveřní otvory ve vnějších stěnách zděných konstrukcí pro dodatečnou montáž stínicí techniky – venkovních rolet nebo venkovních žaluzií. Toto řešení odpovídá stávajícímu trendu, totiž zvyšování hodnoty objektu z pohledu jeho energetické náročnosti. Další výhodou Porotherm KP Vario UNI je, že eliminuje lineární tepelný most v nadpraží otvoru v obvodové stěně a umožňuje velice snadnou instalaci schránky i stínicích prvků, kterou zvládnou i stavebníci svépomocí. Zapuštěné vodící lišty navíc zvyšují estetický vzhled oken.

5 – Systém odpadních trubek a tvarovek Skolan dB

Přihlašovatel: Gebr. Ostendorf - Osma zpracování plastů s.r.o. (nominace: Vega spol. s r.o.)

Popis: Tento systém je účinně tlumí hluk v místě jeho samotného vzniku, a to uvnitř potrubí. Navíc dokáže zamezit i jeho vedení stěnou trubky. Odpadní trubky, vyrobené podle tohoto konceptu, jsou tvořeny ze dvou vrstev − vnitřní bílá a vnější modrá. Na přechodu z jedné fáze do druhé dochází k tlumení hluku. Trubky i tvarovky obsahují minerální plnivo, které zároveň snižují prostup hluku. Použitý polymer obsahující minerální plnivo o vysoké molekulové hmotnosti byl podrobován mnoha testům, které potvrdily, že odpadní potrubí Skolan dB je schopné tlumit hluk.

6 – Lambda YQ

Přihlašovatel: Xella CZ, s.r.o. (nominace: Vega spol. s r.o.)

Popis: Inovací v rámci celého systému Ytong je nová termoizolační tvárnice Lambda YQ s objemovou hmotností 300 kg/m3, jejíž tepelněizolační účinnost je na úrovni dřívější tvárnice Ytong Theta, λ = 0,077 W/(m.K), při zachování mechanické pevnosti na úrovni dřívější Ytong Lambda, tzn. ve třídě P2, což odpovídá pevnosti min. 2 MPa. Tvárnice Lambda YQ je vhodná k jednovrstvému zdění bez dodatečné tepelné izolace. Tvárnice Lambda YQ je produktem, který splní tepelně technické požadavky po roce 2020 a zajistí tak trvalou hodnotu nemovitosti. Samozřejmostí zůstává zachování i ostatních výhodných vlastností materiálu Ytong.

7 – WHISPER AIR

Přihlašovatel: 2VV s.r.o. (nominace: Vega spol. s r.o.)

Popis: Rekuperační jednotka WHISPER AIR pro decentralizované větrání je ideální řešení pro instalaci do nových i stávajících budov. Díky své minimální hlučnosti je vhodná do škol, kanceláří a konferenčních místností.

8 – EcoCHANGER®

Přihlašovatel: TOMTON s.r.o. (nominace: Vega spol. s r.o.)

Popis: Společnost TOMTON vstoupila na trh se svými precizně zpracovanými radiátory. Za jeden ze svých produktů získala mezinárodní ocenění Red Dot Award 2017. Jedná se o nového hráče na trhu s vytápěním, který vsadil i na kartu průmyslového designu.

9 – NEW-THERM SYSTEM

Přihlašovatel: PCC MORAVA - CHEM s.r.o. (nominace: Vega spol. s r.o.)

Popis: PCC MORAVA – CHEM je výrobcem a distributorem zateplovacího systému a majitelem certifikátu tepelně izolačního systému NEW-THERM® SYSTEM se zapsaným užitným vzorem v ČR a SR.

INTRO | Stavebnictví a interiér | Stavební technika | AGROjournal | www.vega.cz