Termostropy

Stropní panel fungující jako úsporný nízkoteplotní systém, který topí + chladí ze stropu (bez foukání). 20 – 30 % úspora energií proti běžným způsobům vytápění.

Nominace čís.: 23
Přihlašovatel: Klimastropy s.r.o.
Nominace od: Vega spol. s r.o.

Popis

Keramický stropní panel -„sendvič“ (zhotovuje se na míru). Jedná se v podstatě o podlahové topení v obráceném gardu. Nosnou část stropu tvoří klasický stropní panel ze speciálních cihelných elementů. Po celém stropě, v omítce se štukem, v hloubce cca 1,5 cm je zabudován osvědčený trubkový systém, ve kterém proudí voda. Pro běžné vytápění postačuje teplá voda 26 – 28 °C, (náběhová teplota zpravidla cca 35 °C). Pro klimatizování (chlazení) stačí vodu ochladit na cca 19 až 20 °C.

Výhody použití

TERMOSTROPY 20 – 30 % úspora energií proti běžným způsobům vytápění. Topení + chlazení v 1 systému (bez foukání), malá tepelná setrvačnost, rychlý náběh teplot (od 5 min.), nezabírají žádné místo, nepřekáží nábytek, je možná jakákoliv podlahová krytina. Vlivem sálání shora (80 – 90 %) je podlaha teplá, ideální pro děti. Nehrozí efekt „horké hlavy“. Zdravé zejména pro kardiaky, nezpůsobují otoky nohou. Nevíří prach – výhodné pro alergiky, astmatiky. Ideální pro veškerá zdravotnická zařízení (zejména pro čísté provozy) apod. Možnost vícepodlažní výstavby. TERMOSTROPY zrychlují výstavbu (po zaplnění spár už jen vymalovat !). Jednoduché připevnění – zavěšení interiérových prvků, osvětlení apod.

Další informace

INTRO | Stavebnictví a interiér | Stavební technika | AGROjournal | www.vega.cz