SketchUp PRO 2013 a nový plugin 4D Virtual Builder

Začátkem r. 2013 vydala firma Trimble novou verzi programu SketchUp, nazvanou SketchUp 2013. Firma 3E Praha Engineering a.s., výhradní distributor programu SketchUp pro ČR, Slovensko, Polsko a Maďarsko, dodává SketchUp v české, polské a maďarské lokalizaci.

Nominace čís.: 3
Přihlašovatel: 3E Praha Engineering, a.s.
Nominace od: Vega spol. s r.o.

Popis

Nová verze programu Sketchup přinesla kromě změny vzhledu ikon i několik zajímavých novinek a vylepšení. Jedna z nich je přidání položky Rozšiřující pluginy. Od teď už nemusíte vyhledávat pluginy do SketchUpu různě na internetu. Toto „úložiště pluginů” nabízí všechny pluginy na jednom místě. Tudíž si můžete do svého programu stahovat pluginy, které se Vám hodí, aniž byste museli opouštět prostředí SketchUpu.

Dalším významným vylepšením je export videí. Kvalita obrazu je nyní mnohem lepší, exportování ve vysokém rozlišení je snadnější, než kdykoli předtím a to vše spolupracuje s nastavením HD videí v rozlišení 720p, kódovaného v jakémkoli ze tří nejpopulárnějších moderních formátech: H.264, AVI WebM.

Výhody použití

Další novinkou, která byla „3-éčky” letos představena pro český a slovenský trh, je plugin do programu SketchUp s názvem 4D Virtual Builder. Jedná se o silný nástroj pro řízení projektu, kde k samotnému 3D modelu vytvořeném ve SketchUpu přidáme další parametr – ČAS.

Samotné řízení projektu je v dnešní době velmi komplexní, obsahuje množství pravidel a pro projektové manažery bývá obtížné vysvětlit organizaci a řízení projektu všem členům týmu a subdodavatelům. A právě plugin 4D Virtual Builder je k tomu ideálním nástrojem.

Inovativnost

Navzdory všem možnostem, které plugin 4D Virtual Builder svým uživatelům poskytuje, jeho tvůrci brali v úvahu jednoduchost a přívětivost samotného programu SketchUp a v tomto duchu plugin tvořili. Česká lokalizace pluginu včetně výukových materiálů bude v krátkém čase k dispozici.

Další informace

INTRO | Stavebnictví a interiér | Stavební technika | AGROjournal | www.vega.cz