Rozdělovač TECElogo a TECEsmartfloor

Rozdělovač TECElogo a program TECEsmartfloor, které byly vloni uvedeny na trh, jsou dvě části téže úlohy - návrhu a realizace účinného řešení podlahového topení.

Nominace čís.: 12
Přihlašovatel: TECE Česká republika, s.r.o.
Nominace od: Vega spol. s r.o.

Popis

Nový rozdělovač z nerezové oceli, vyráběný s německou precizností, je koncipován v souladu s ČSN EN 1264, vyžadovaná možnost regulace topných okruhů za pomoci ventilu průtokoměru je samozřejmostí. Vítanou novinkou je jednoduché čištění hledí průtokoměru v plném provozu podlahového topení. Samotné tělo rozdělovače a slučovače doznalo výrazného zvětšení průtočné plochy; došlo tak ke značnému snížení hydraulických ztrát v těle rozdělovače.

Zjednodušený a rychlý návrh systému podlahového topení umožňuje TECEsmartfloor, první webová on-line aplikace svého druhu. Uživatel má své výpočty kdykoliv a kdekoliv k dispozici, stačí jen připojení k internetu. Ovládání je intuitivní a jednoduché, zvládne opravdu každý.

Výhody použití

Inovativní řešení doznala i samotná regulace jednotlivých topných okruhů. Běžné rozdělovače využívají ventily s plochým dosedacím segmentem, nový rozdělovač TECE používá dosedací segment ve tvaru kuželu. Při plošném dosedání ventilu dochází k při jeho sebemenším otevření ke skokovému nárůstu průtoku. Nastavení požadovaného průtoku vyžaduje nasazení opravdového odborníka s přemírou trpělivosti. Nový kuželový uzávěr tento problém řeší. Díky postupnému zvětšování průtočného otvoru nedochází ke skokovým přírůstkům průtoku; regulaci průtoku zvládne v klidu i sebevětší cholerik.

Další informace

INTRO | Stavebnictví a interiér | Stavební technika | AGROjournal | www.vega.cz