Rekuperační jednotky DIMPLEX

Jde o ucelenou řadu rekuperačních jednotek s vysokými užitnými parametry. Patří sem lokální rekuperační rovnotlaké jednotky označované DL a centrální větrací rekuperační jednotky ZL. Účinnost rekuperace je až 90, montáž je snadná a rychlá.

Hlavní cena 2014 - medaile
Nominace čís.: 5
Přihlašovatel: TERMO KOMFORT, s.r.o.
Nominace od: Vega spol. s r.o.

Popis

Jde jednak o lokální rekuperační rovnotlaké jednotky DL a Centrální větrací rekuperační jednotky ZL. Hlavní předností lokálních jednotek je snadná instalace pro řízené větrání jednotlivých místností pouhým osazením do obvodové stěny objektu, bez nutnosti vzduchotechnických rozvodů, přičemž řízená výměna vzduchu je nastavitelná v rozsahu od 15 až do 55 m3/h jen jedním zařízením.

Horizontální jednotky série ZL...H a ZL...H-C jsou vhodné pro obytné jednotky do 180 m2. Jedná se o velmi kompaktní a nízkoprofilové provedení i s případnými integrovanými rozdělovači vzduchu (provedení C) a s možností instalace i do podhledů. Účinnost rekuperace je v obou případech až 90 %.

Výhody použití

Hlavní výhodou těchto jednotek je, že nevyžadují žádnou technickou místnost, instalují se na stěnu nebo do podhledů. Mají velmi tichý provoz s možností ovládání čidlem kvality vzduchu nebo dálkovým ovladačem. Varianta s topným tělesem pro předehřev venkovního nasávaného vzduchu. Centrální jednotky obsahují křížový protiproudý výměník tepla, efektivní a tiché EC ventilátory s řízeným konstantním průtokem, ovládání s autodiagnostickým systémem a protipožární bezpečnostní funkcí. Nechybí integrovaný teplotně řízený letní bypass pro automatické využití chladného nočního venkovního vzduchu. Jednotky umožňují automaticky regulovat množství vzduchu, při současném měření vlhkosti vzduchu, CO2 a směsných plynů.

Inovativnost

K uvedeným zařízením je bohaté příslušenství k dosažení maximálně efektivního provozu při vysokém pobytovém komfortu. Tímto sortimentem se obohacuje současný trh v oblasti stoupající poptávky po řízeném větrání, které souvisí se současnými trendy minimalizace energetické náročnosti staveb, především v kategorii objektů pro bydlení.

Další informace

INTRO | Stavebnictví a interiér | Stavební technika | AGROjournal | www.vega.cz