Michnosystém pro suchou výstavbu

Jednoduchý systém pro bezprofilovou montáž deskových materiálů (sádrokarton apod.) bez tradiční složité nosné kovové konstrukce. Systém tvoří distanční nastavitelné talířové kotvy vhodné pro upevnění na zdivo, beton, pórobeton i dřevo.

Zlatá cena profesní poroty 2014 - medaile
Nominace čís.: 1
Přihlašovatel: HPI - CZ spol. s r.o.
Nominace od: Vega spol. s r.o.

Popis

MICHNO SYSTEM je certifikovaným řešením (STO č. 090-029787) pro montáž předsazených stěn, podhledů a podlah, které nahrazuje tradiční kovové konstrukce (UD a CD profily). Vyniká snadnou instalací a zejména velkorysostí k nerovnostem podkladů. Jeho další výhodou je variabilita kotvení jednotlivých prvků MICHNO SYSTEM a snadná regulovatelnost vzdálenosti od podkladu. Lze tak vytvořit volný prostor pro rozvod kabelů nebo izolace.

Výhody použití

Zjednodušeně popsáno, na podkladu se vytvoří rastr z distančních talířových kotev, v případě kotvení na stěny a strop s roztečí dle velikosti desky, např. 600 × 600 mm, u podlah pak zpravidla 400 × 400 mm, a desky se pak upevní do plastových talířů kotev pomocí předepsaných vrutů. Tento princip montáže s sebou nese další bonus v podobě v podstatě nulového odpadu.

Inovativnost

Se špetkou nadsázky lze tvrdit, že máte-li doma vrtačku a vodováhu, zvládnete si dnes sádrokartonový podhled namontovat vlastními silami. To hlavní krok kupředu, který přináší MICHNO SYSTEM pro bezprofilovou montáž deskových materiálů, jako je sádrokarton, dřevotřískové desky apod. Vše se obejde zdlouhavé montáže tradiční složité kovové konstrukce pro uchycení desek. Úplně nové jsou distanční nastavitelné talířové kotvy vhodné pro upevnění na zdivo, beton, pórobeton i dřevěné konstrukce.

Další informace

INTRO | Stavebnictví a interiér | Stavební technika | AGROjournal | www.vega.cz