Kování MINIMAL/MAXIMAL

Kůže, sklo, dýha, anebo broušený nerez... To vše na sobě může nést jediné české kování, které v loňském roce obdrželo designové ocenění Red Dot Design Award 2013, kování MINIMAL/MAXIMAL.

Cena za design 2014 - medaile
Nominace čís.: 10
Přihlašovatel: Material & Technology s.r.o.
Nominace od: Vega spol. s r.o.

Popis

Kování MINIMAL/MAXIMAL je zcela podřízeno univerzálnosti svého použití. Kování vychází z dlouhodobého trendu minimalistických potřeb v interiéru. Kování MINIMAL/MAXIMAL na své ploše může nést zcela identický povrch, jaký mají dveře a díky tomu s nimi pohledově zcela splývat. Pokud se využije varianty kování bez spodní rozety, tedy bez potřeby zamykání, pak klika skutečně zcela splyne s designem dveřního křídla. To byl také hlavní důvod a kritérium při přípravě designu s tzv. neviditelnou klikou.

Výhody použití

MINIMAL v názvu kliky říká, že by neměla být na dveřích vidět a MAXIMAL vyjadřuje variabilitu a kreativitu tím, že do své plochy umožňuje vložit jakýkoliv materiál v nepřeberném množství barev a struktur. Materiálovým základem kování je kvalitní materiál s trvalou hodnotou – masivní mosaz. Kliky z tohoto materiálu v kombinaci s kvalitním galvanickým pokovením splňují veškeré požadavky na jejich dlouhodobou životnost, která může být od tří do 15 let. Klika má hranatý tvar s mírným zaoblením rohů. Z druhé strany je mírně zaoblená, aby padla výborně do ruky.

Inovativnost

Ve své pohledové ploše klika MAXIMAL může nést nepřeberné množství vkládaných materiálů a je možné vybírat z pravých dřevěných dýh, kůže různých barev a struktur, skla a kovu. Kromě originálního designu a kvalitního materiálu se kování MINIMAL/MAXIMAL vyznačuje i vynikající funkčností. A přesně to byly důvody, proč toto kování v loňském roce získalo prestižní mezinárodní ocenění, tzv. designérského Oskara, cenu Red Dot Design Award 2013. Jde v historii vůbec poprvé o udělení této ceny českému produktu v segmentu okenního a dveřního kování.

Další informace

INTRO | Stavebnictví a interiér | Stavební technika | AGROjournal | www.vega.cz