Komínový systém HELUZ HELUZ IZOSTAT DUO

Dvouvrstvý komín HELUZ IZOSTAT DUO spojuje nové tenkostěnné izostatické vložky a nové cihelné komínové tvarovky. Ty mají tři řady otvorů, tedy více vzduchových mezer. Není nutná tepelná izolace, ani při velkých teplotách, výstavba je snazší a rychlejší.

Nominace čís.: 7
Přihlašovatel: HELUZ cihlářský průmysl v.o.s.
Nominace od: Vega spol. s r.o.

Popis

Komínový systém HELUZ IZOSTAT DUO vznikl spojením tenkostěnných izostatických vložek nové generace a nového typu cihelných komínových tvarovek. Dokonale hladké stěny izostatických vložek brání nadměrnému usazování pevných částí spalin, jsou odolné vůči kyselinám, vlhkosti i korozi. Oproti šamotovým vložkám lépe odolávají přímému plameni a nepraskají ani při nešetrném topení. Pro spojování izostatických vložek byl použit dlouhodobě vyvíjený spojovací tmel, který odolává vysokým teplotám (1100 °C) a zároveň umožňuje přetlakový provoz komína.

Výhody použití

Komínový systém DUO IZOSTAT je vhodný pro všechny typy paliv i pro všechny typy provozů. Umožňuje připojit novodobé kotle, které mají pro odvod spalin ventilátory a zároveň mají vyšší výstupní teplotu spalin než 200 °C (kotle na biomasu, peletky atd.). Výrobce na tento nový univerzální komín poskytuje záruku 50 let.

Další informace

INTRO | Stavebnictví a interiér | Stavební technika | AGROjournal | www.vega.cz