Bezdrátová elektroinstalace iNELS RF Control

Cenově dostupný systém bezdrátového ovládání, pomocí kterého lze ovládat například vytápění, osvětlení, spínání elektrických spotřebičů nebo žaluzie jediným dotykem. Žádné bourání zdí, rychlá a snadná instalace, špičkový vzhled nejen bezdrátových vypínačů.

Nominace čís.: 6
Přihlašovatel: ELKO EP, s.r.o.
Nominace od: Vega spol. s r.o.

Popis

Elektroinstalace spojená se sekáním do zdí přináší většinou nemalé potíže. Ale i ve stávající elektroinstalaci lze provést změny bez dramatických stavebních úprav. Bezdrátový systém RF Control umí ovládat nejen osvětlení a nejrůznější spotřebiče, ale i vytápění. Pracuje s rádiovými vlnami o kmitočtu 868 MHz a nevyžaduje přímou viditelnost podobně jako IR ovladač k televizi. Bezdrátový systém RF Control přináší řadu možností: Spínání spotřebičů či elektrických zařízení na dálku, Úspory energie díky regulaci osvětlení a vytápění, Stmívání světel, světelné scény, Ovládání rolet, markýz, venkovních i meziokenních žaluzií, Ovládání příjezdové brány a garážových vrat, Manuální či automatické ovládání podle stanoveného programu, atd.

Výhody použití

Spotřebiče jsou spínány a stmívány takzvanými aktory, umístěnými přímo u nich nebo v rozvaděči. To záleží na konkrétních situaci a optimálním řešení. Bezdrátové ovládání umožňuje instalovat je třeba do odbočné krabice, pod vypínač, zásuvku nebo do podhledu. Záleží jen na dispozičních možnostech a přístupu ke zdroji elektřiny o napětí 230 V. Pro ovládání systému vám poslouží jak klasický vypínač, na který jste zvyklí, tak přídavný bezdrátový, který umístíte tam, kam se vám to zrovna hodí, klíčenka do kapsy, sofistikovaný dálkový ovladač RF Pilot s LED displejem nebo váš chytrý telefon s nainstalovanou aplikací. Právě aplikace v chytrém telefonu otevírá neskutečné možnosti. Je základem pro automatizaci celého domu nebo bytu.

Další informace

INTRO | Stavebnictví a interiér | Stavební technika | AGROjournal | www.vega.cz