Nástěnný konvektor NKF1 a samostojný konvektor SKF1

Samostojný a nástěnný konvektor s ventilátorem s velmi vysokými topnými výkony i při použití v nízkoteplotních otopných systémech. konvektor je kompaktní, robustní a má pracuje při velmi nízkém příkonu ventilátorů.

Nominace čís.: 17
Přihlašovatel: MINIB, a.s.
Nominace od: Vega spol. s r.o.

Popis

Dva zástupci nové řady nástěnných a samostojných konvektorů, kteří prošli velmi výraznou změnou vzhledu. U samostojných byl předělán vzhled stojné části konvektoru a nyní umožňuje skrytí připojení topné vody i elektrického připojení. U všech samostojných a nástěnných konvektorů byly úplně předělané bočnice a nová řada je daleko kompaktnější a robustnější. U vybraných zástupců konvektorů s ventilátorem, se povedlo výrazně zvýšit výkon a současně snížit elektrický příkonu proti předchozí řadě. Tímto navýšením se výrazně zvýšila možnost využívat konvektor i pro systémy s nižší teplotou topné vody, například systémy s teplovodním čerpadlem.

Výhody použití

Zástupci nové řady nástěnných a samostojných konvektorů s ventilátorem byly, kromě lepšího a odolnějšího vzhledu, vyvinuti hlavně pro jejich rychlost reakce na výkyvy teplot a účinnosti i při nízkých teplotách topné vody. Těleso velmi dobře spolupracuje při ekvitermní regulaci a rychle reaguje na změny venkovních teplot, ale i vnitřních čidel. Tělesa mají velmi dobré výkony i ve spolupráci s tepelnými čerpadly a jinými nízkoteplotními zdroji tepla. Současně je schopno velmi rychle reagovat při nutnosti rychlého ohřevu místnosti bivalentním zdrojem tepla.

Další informace

INTRO | Stavebnictví a interiér | Stavební technika | AGROjournal | www.vega.cz