MITSUBISHI ELECTRIC ZUBADAN INVERTER – New Generation s označením PUHZ-SHW/EHST20C

Invertorová tepelná čerpadla typu vzduch/voda s Flash-Injection Scroll kompresorem od výrobce Mitsubishi Electric.

Stříbrná cena profesní poroty 2016 - medaile
Nominace čís.: 15
Přihlašovatel: CS-MTRADE, s.r.o.
Nominace od: Vega spol. s r.o.

Popis

Kvalitní a spolehlivá tepelná čerpadla vzduch/voda od výrobce Mitsubishi Electric. Vylepšená patentovaná technologie Zubadan s přímým vstřikováním chladiva s Flash-Injection Scroll kompresorem od Mitsubishi Electric nabízí nyní technologicky nejvyspělejší invertorová tepelná čerpadla vzduch/voda na trhu. Tato nová tepelná čerpadla jsou speciálně určená pro ohřev teplé vody a vytápění s velmi nízkými provozními náklady. Dle ErP dosahují všechna tepelná čerpadla od výrobce Mitsubishi Electric té nejvyšší možné energetické třídy A++.

Výhody použití

Propojení mezi venkovní a vnitřní jednotkou je pomocí vedení chladiva, které lze libovolně natáhnout s minimálními tepelnými ztrátami až na vzdálenost 75 m od vnitřní jednotky. Prostřednictvím chladiva R410A, které díky svým vlastnostem nezamrzá, není potřeba žádná ochrana proti zamrznutí. Díky příznivým rozměrům a velmi nízké hladině hluku lze venkovní jednotku tepelného čerpadla umístit téměř kdekoli v okolí vytápěného objektu – na nástěnnou konzoli na fasádu domu, na stojanovou konzoli na střechu či za dům.

Inovativnost

Invertorová tepelná čerpadla vzduch/voda od výrobce Mitsubishi Electric jsou vybavena frekvenčně řízenými kompresory typu Hermetic Scroll s Flash-Injection, které jsou plynule regulovatelné v širokém rozmezí otáček. Pomocí frekvenčního měniče, jsou tepelná čerpadla schopna rychle reagovat na náhlou změnu potřeby výkonu a vždy se plně přizpůsobit aktuálním podmínkám provozu. Pomocí použití přímého vstřikování chladiva pod hlavu kompresoru je dosaženo stabilního výkonu i při velmi nízkých venkovních teplotách. Tepelná čerpadla jsou tak schopna poskytovat jmenovitý topný výkon až do venkovní teploty –15 °C s možností výstupní teploty topné vody až 55 °C, bez nutnosti použití jakéhokoliv elektrického dohřevu. Tato vylepšená technologie ZUBADAN má značný vliv na rychlejší náběh teploty topné vody. Tepelná čerpadla jsou schopná ihned po startu ve velmi krátkém čase dodávat potřebný výkon. V porovnání s běžnými tepelnými čerpadly došlo ke zkrácení vlastní doby ohřevu teplé vody až na polovinu. Dále díky elektronicky řízenému procesu odtávání jsou tepelná čerpadla schopna poskytovat stálý potřebný výkon. Samotný proces odtávání je řízen v závislosti na okolních podmínkách a netrvá běžně déle než 3 minuty. Díky této inovované technologii jsou tepelná čerpadla schopna dosahovat velmi vysoké energetické účinnosti i v zimních měsících. Dle ErP dosahují všechna tato tepelná čerpadla pro střední teplotní oblast a pro nízkoteplotní, tak středně teplotní otopnou soustavou, te nejvyšší možné energetické třídy A++.

Další informace

INTRO | Stavebnictví a interiér | Stavební technika | AGROjournal | www.vega.cz