Roto Q

Roto Q je zcela nový typ střešního okna v sortimentu Roto. Je výrazně odlišné od stávající řady oken Designo.

Nominace čís.: 5
Přihlašovatel: ROTO střešní okna s.r.o.
Nominace od: Vega spol. s r.o.

Popis

Roto Q se vyznačuje příjemnou obsluhou a snadnou montáží. Zároveň se na něm objevuje mnoho detailů propracovaných k dokonalosti. Navíc disponuje vynikajícími tepelně technickými parametry. Již v základní verzi se dostává na hodnotu Uw=1,1 W/m2K a při Ug=1,0 W/m2K. V trojskle pak vykazuje ještě lepší hodnoty a to Uw=0,78 W/m2K a při Ug=0,5 W/m2K.

Výhody použití

Montáž funguje na inovativním systému „click”. Na vnější straně okna není jediný vrut a montážní postup je doprovázen zvukovým potvrzením zacvaknutí jednotlivých dílů.

Roto Q lze ovládat buď manuálně pomocí madla umístěného v horní části rámu, nebo elektricky. Novinkou je, že u elektrického ovládání zůstává vždy možnost ovládat ho manuálně.

Pokud se podíváme na zasklení, tak vnější tabule skla je u všech typů zasklení tvrzená. Roto si díky tomu může dovolit deklarovat 15ti letou záruku na prasknutí skla při krupobití. Vybraná zasklení jsou vybavena vrstvou „Anti-Tau”, která minimalizuje negativní jev srážení vlhkosti na vnější straně zasklení.

Inovativnost

Střešní okno Roto Q je inovativní v mnoha ohledech. Hlavními výhodami je tepelná účinnost a systém montáže. Střešní okno s Uw = 1,1 W/m2K bez použití jakýchkoliv doplňků nenabízí standardně žádný jiný renomovaný výrobce střešních oken. Což při spojení s třídou průvzdušnosti 4 tvoří vynikající celek za rozumnou cenu.

I v systému montáže okna je Roto Q jedinečné. Zvnějšku není jediný vrut a díky tomu montážník potřebuje nářadí pouze na přišroubování okna k lati, jinak jej pro montáž nepotřebuje. Tento systém předchází reklamacím z důvodu zatékání do okna a současně výrazně urychluje montáž.

INTRO | Stavebnictví a interiér | Stavební technika | AGROjournal | www.vega.cz