Levit®

Novinka ve světě vypínačů a zásuvek ABB s.r.o. Pestrý design pro pestrý život. Autorem nových vypínačů je přední český designér Jan Čapek.

Cena za design 2015 - medaile
Nominace čís.: 1
Přihlašovatel: ABB s.r.o., Elektro-Praga
Nominace od: Vega spol. s r.o.

Popis

Levit® jsou vypínače, které se vznášejí na stěnách. Novinka ve světě vypínačů a zásuvek z produkce ABB s.r.o.

Nový design předního českého designéra Jana Čapka přináší pestrost čisté moderní linie s širokou škálou barevných kombinací. Levit® má mnoho tváří. Může být jak elegantní, nadčasový, tak hravý i výrazně individualistický. Najde uplatnění v mnoha směrech architektury. Jak v bytové oblasti, tak v moderních prostorách kanceláří, zábavních centrech, hotelech apod.

Výhody použití

Výrazným rysem designu Levit® je barevně dvoudílné provedení rámečků a krytů přístrojů. Jiný pohled je na vypínač z čela a jiný z boku. Díky dvěma barevným vrstvám vzniká efekt, že se vrchní barevné vrstvy vznášejí na stěnách – levitují. A co o svém díle říká sám autor? „Při designu Levit® jsem chtěl vytvořit současný design bez podbízivého tvarování. Snem každého designéra je, aby se jím navržené výrobky dostaly mezi lidi. Levit® byl navržen i s ohledem na cenu. Cílem je, aby si moderní český design mohl dovolit každý.”

Vznikl tak nový design vypínačů a zásuvek v 11 působivých barevných kombinacích, kde rámečky a kryty lze libovolně kombinovat. Levit® je více, než malé tlačítko na zdi.

Další informace

INTRO | Stavebnictví a interiér | Stavební technika | AGROjournal | www.vega.cz