Zálohované oběhové čerpadlo CP-201

První profesionálně zálohované čerpadlo zajišťuje až 24 hodin topení při výpadku elektřiny. Čerpadlo za bezkonkurenční cenu a v ekodesignu.

Nominace čís.: 14
Přihlašovatel: Jablotron Alarms a.s.
Nominace od: Vega spol. s r.o.

Popis

Standardní oběhová čerpadla při výpadku elektrické sítě nefungují a jejich zálohování je problematické. Přitom zastavení oběhu s kotlem na tuhá paliva či v systému solárního ohřevu může způsobit havárii. Zálohované oběhové čerpadlo CP-201 nabízí profesionální řešení v ceně běžného čerpadla.

Výhody použití

Základem sestavy CP-201S je již zmíněné energeticky úsporné čerpadlo, které používá speciální synchronní elektromotor na 12 V. Při výpadku sítě běží čerpadlo přímo z akumulátoru a nevznikají žádné ztráty způsobené převodem napětí. Díky tomu může topný systém fungovat ze zálohy až 24 hodin. Sestava navíc obsahuje zálohovaný regulátor směšovacího ventilu. Při výpadku napájení proto může pokračovat i řízení teploty na zvolenou hodnotu.

Inovativnost

Systém automaticky kontroluje sám sebe a dokáže včas upozornit na případnou poruchu (ztrátu kapacity akumulátoru, mechanické zablokování čerpadla, poškození čidla teploty apod.). Závada se indikuje akustickým signálem a zobrazením příčiny poruchy na displeji. Na havarijní situaci může upozornit připojená siréna či GSM komunikátor.

INTRO | Stavebnictví a interiér | Stavební technika | AGROjournal | www.vega.cz