ELEGOHOUSE - Základový systém

Samonosný systém nevyžadující zpevnění podkladu. Přesnost, těsnost a řešení detailů zamezuje vzniku tepelných mostů, omezuje potřebu tepelných izolací podlah a usnadňuje provádění dalších konstrukcí.

Nominace čís.: 12
Přihlašovatel: CEMEX Czech Republic, s.r.o.
Nominace od: Vega spol. s r.o.

Popis

Základová deska ELEGOHOUSE je inovačním krokem při zakládání stavby. Netradičním vytvořením vzduchové vrstvy mezi deskou a terénem odpadá pracné zasypávání a hutnění deskového podkladu. Tato mezera slouží pro rychlé vybudování vodovodní, kanalizační přípojky nebo elektrorozvodu. Konstrukce desky má integrovanou tepelnou izolaci a při jejím zesílení není nutná dodatečná izolace ve skladbě podlahy, zároveň vložka slouží i jako ztracené bednění. Deska je připravena pro okamžité pokládky podlahových topných systémů, resp. konečných podlahových krytů z každého materiálu.

Výhody použití

Samonosný systém, tepelná izolace obsažená v konstrukci, suché stěny bez závislosti na hydroizolaci, systémové řešení omezující vznik tepelných mostů, snadnější zakládání zdiva a montovaných konstrukcí, dokonalá přesnost pro snadné a spolehlivé provádění podlah, možnost kdykoliv a snadno využít volný prostor k podsklepení, rychlost provedení konstrukce.

Další informace

INTRO | Stavebnictví a interiér | Stavební technika | AGROjournal | www.vega.cz