Lupotherm pro vnitřní zateplení

Parotěsné vnitřní zateplení nejen památkově chráněných objektů izolací Lupotherm, Tloušťka obálky 7cm, s tepelně izolačními schopnost při správné pokládce jako 25cm minerální vlny.

Nominace čís.: 6
Přihlašovatel: Xnergie, s.r.o.
Nominace od: Vega spol. s r.o.

Popis

Správnou pokládkou izolace Lupotherm dojde k vytvoření podmínek pro šíření tepla sáláním, které Lupotherm účinně odráží. V místech tepelných mostů (příčky, stropy, podlahy) se aplikuje buď izolace, v případě, že to není z estetických důvodů možné, použije se termo-izolační stěrka, která sice tepelně neizoluje, ale zabezpečí dostatečně vysokou povrchovou teplotu, nad teplotou rosného bodu.

Výhody použití

V případě, kdy není možné izolovat zvenčí (např. památkově chráněné budovy) lze izolovat zevnitř izolací Lupotherm (7cm obálka izoluje lépe jak 25cm minerální vlny). Vhodná kombinace se stěnovým topením (jako bonus), která zajišťuje 50% úsporu na vytápění sama o sobě (teplota náběhové vody max. 30°C). Díky kompletně prohřáté stěně se teplo šíří více sáláním = menší termika, tedy výrazně menší víření prachu. Při sálavém topení se nemusí tolik vytápět vzduch, čímž se vytváří zdravější prostředí a dochází i k další citelné úspoře tepla.

Další informace

INTRO | Stavebnictví a interiér | Stavební technika | AGROjournal | www.vega.cz