Lindab Click

Krytina Click je inovativní způsob zastřešní pomocí vzájemně zacvaknutých lamel. Díky přesnému zpracování se dosahujé značné těsnosti a především snadné pokládky.

Nominace čís.: 1
Přihlašovatel: Lindab s.r.o.
Nominace od: Vega spol. s r.o.

Popis

Lamely Click z předem povrchově upraveného ocelového plechu se pokládají ve směru sklonu střešní plochy. Po ukotvení jednoho okraje lamely, je tento překryt zacvaknutím drážkou sousední lamely. Dojde tak k vytvoření vodotěsného spoje a skrytí kotvení. Krytina je tak hladká, bez otvorů. Lamely jsou dlouhé až 8 m, přičemž se při větších délkách mohou bezpečně nastavovat. Myšlenka je ukryta ve speciálně tvarované drážce, která po zacvaknutí neumožňuje demontáž, aniž by se lamela odmontovala na protější straně. Drážka je záměrně dutá, aby vylučovala kapilární vzlínavost vody pod krytinu. Povolené minimální sklony jsou 7 až 14° pro jednoduché střechy, 14° pro veškeré tvary střech.

Výhody použití

Snadnost pokládky, díky mechanickému spoji nedochází k zvlnění nebo poškození krytiny při pokládce, možnost kladení na nízké sklony bez potřeby dodatečných hydroizolačních vrstev (oproti vyšším sklonům), životnost 25-40 let (dle druhu povrchu) a bezúdržbovost je dána polyesterovou povrchovu úpravou, kotvení je skryto pod krytinou – v krytině nejsou žádné otvory, propracovaný komplexní systém dodávaný výrobcem včetně příslušenství, možnost použití také na stěnové opláštění jak svislé tak vodorovné, nízká hmotnost krytiny, cca 5kg/m2 ji předurčujě také pro rekonstrukce.

Další informace

INTRO | Stavebnictví a interiér | Stavební technika | AGROjournal | www.vega.cz