GLM 80 + R 60

Digitální vodováha a laserový dálkoměr v jednom.

Cena za nápaditost 2012 - medaile
Nominace čís.: 10
Přihlašovatel: Robert Bosch odbytová s.r.o.
Nominace od: Vega spol. s r.o.

Popis

Digitální vodováha a laserový dálkoměr v jednom. Měří pod úhlem 360® a do vzdálenosti až 80 m. Přesné a jednoduché ovládáni díky automaticky otočnému podsvicenému displeji.

Výhody použití

Profesionálům, kteří chtějí snadno a rychle měřit délky, výšky nebo sklony, nabízí nyní firma Bosch novinku s označením GLM 80 Professional. Tento přístroj kombinuje funkce laserového dálkoměru s dosahem až 80 m a sklonoměru s možností měření úhlů ve dvou osách (360®). Přístroj lze navíc snadno upevnit do speciálně navržené měřicí lišty R 60 Professional.

Tímto spojením vznikne přesná digitální vodováha. Ve výsledku tento set pokryje velmi široký rozsah aplikací a stanovuje nový standard v segmentu měřicích technologií. GLM 80 Professional umožňuje měření až do vzdálenosti 80 metrů a jeho typická přesnost je ± 1,5 milimetru. Všechna data se zobrazují na velkém podsvíceném displeji, který se automaticky otáčí s měnící se polohou přístroje. Dálkoměr je napájen pomocí lithium-ion baterie, pro jejíž nabíjení je používán micro USB kabel. Lze provést až 25 000 jednotlivých měření na jedno nabití akumulátoru.

Pokud je GLM 80 Professional upevněn do měřicí lišty R 60 Professional, stane se z laserového dálkoměru digitální vodováha. Integrovaný systém detekce lišty zajistí, aby přístroj při spuštění automaticky přešel do režimu měření sklonů. V tomto režimu můžeme například měřit a kontrolovat sklony krokví a trámů nebo můžeme přístroj použít pro vyrovnávání sprchových vaniček při instalaci sprchových koutů. To všechno s přesností ± 0.2 stupňů. Při nivelování je v úhlech 0 a 90 stupňů aktivován zvukový signál.

INTRO | Stavebnictví a interiér | Stavební technika | AGROjournal | www.vega.cz