Těsnicí pásky Strait-Flex

Straitflex je ucelená řada pásků pro vyztužení a utěsnění rohů a ostatních spojů sádrokartonových a sádrovláknitých desek.

Cena za provedení 2011 - medaile
Nominace čís.: 12
Přihlašovatel: Jan Strnad – STRAIT-FLEX
Nominace od: Vega spol. s r.o.

Popis

Pásky Straitflex jsou kompozitními výrobky složené zejména z neměkčeného polyvinylchloridu vyztužené vláknitou buničinou, skelnými vlákny a látkou, kterou výrobce označuje Lapenus. Straitflex pásky jsou voděodolné, mají vysoké poměrné prodloužení přes 170 % a vysokou pevnost v tahu více než 30 MPa. Jejich použití je vhodné zejména u vnitřních a vnějších rohů a to jak pravoúhlých tak i libovolných ostrých nebo tupých úhlů, plošných spojů. Povrch pásků vykazuje vysokou přídržnost k podkladu a vynikající kryvost při použití běžně používaných bílých i barevných nátěrů.

Výhody použití

Neomezená záruka, že při správné aplikaci nevzniknou ve vnitřních rozích libovolných úhlů praskliny ani vlasové trhliny. Dokonalé provedení rohů vnějších i vnitřních libovolných úhlů. Při náhodném poškození rohu snadná svépomocná oprava sádrovým tmelem pouze v místě poškození. Praktické balení v rolích po 30 bm tj. snadná doprava, žádné zbytky. Aplikaci pásky zvládne i průměrný kutil. Pásky lze aplikovat i následně na praskliny a rohy např. při malování. Pro aplikaci je potřeba jen vhodnou špachtli a běžný sádrokartonářský tmel.

Další informace

INTRO | Stavebnictví a interiér | Stavební technika | AGROjournal | www.vega.cz