Okno PROGRESS Elite

Okno PROGRESS Elite je ze šestikomorového profilu REHAU GENEO, jehož základem je materiál RAU-FIPRO umožňující výrobu určitých rozměrů oken bez armování.

Cena veřejnosti 2011 - medaile
Nominace čís.: 8
Přihlašovatel: DAFE – PLAST Jihlava, s.r.o.
Nominace od: Vega spol. s r.o.

Popis

Jde o plně šesti komorový profil se stavební hloubkou 86 mm z revolučního kompozitního materiálu RAU-FIPRO®. U většiny vyráběných oken netřeba tento profil vyztužit ocelovou výztuhou, uvolněný prostor lze využít pro dodatečnou tepelnou izolaci vsunutím izolačních modulů. Těsnost je zajištěna extrudovaným oboustranným dorazovým těsněním, doplněným středovým těsněním – okna mají 3 roviny těsnění. Inovativní je použití izolačního dvojskla s fólií HEAT MIRROR, které zajišťuje izolační vlastnosti shodné s trojsklem při hmotnosti dvojskla. Dalším prvkem je použití podkladového profilu ULTRAFOAM 08.

Výhody použití

Okno PROGRESS Elite s dvojsklem s fólií HEAT MIRROR s hodnotou (Ug = 0,6 WmK) dosahuje hodnoty Uw = 0,62 WmK. To odpovídá zasklení trojsklem při hmotnosti okna na okna s dvojsklem. Použitím podkladového profilu ULTRAFOAM 08 je vyřešeno tepelně nejslabší místo každého okna – prostor parapetu. Profil ULTRAFOAM má U = 0,8 W/m2·K. Pohledová šířka rámu a křídla je pouze 115 mm, což je hodnota o 10 – 15 mm nižší, než u běžně používaných profilů. Okna PROGRESS Elite díky tomu působí velice subtilně.

Další informace

INTRO | Stavebnictví a interiér | Stavební technika | AGROjournal | www.vega.cz