Injektážní krém SikaMur® InjectoCream–100

Injektážní vodoodpudivý krém na bázi silanu slouží pro vytvoření bariéry v porézním materiálu, tím zabraňuje vzlínání vlhkosti.

Nominace čís.: 6
Přihlašovatel: Sika CZ, s.r.o.
Nominace od: Vega spol. s r.o.

Popis

Nová krémová báze s 80 % aktivní složky a velmi vysokou účinností. Vhodná k aplikaci do různých druhů zdiva, od klasického, smíšeného až po kamenné. Brání vlhnutí zdiva vzlínáním zemní vlhkosti pro chybějící nebo poškozenou izolaci základů. 1-komponentní báze v balení 600 ml monoporce pro aplikaci trubkovou pistolí. Bez rozpouštědel, materiál je na vodní bázi. Postup: osekání vlhkého zdiva, vyvrtání otvorů do vodorovné spáry téměř na celou hloubku – průměr vrtáku 12 mm, vzdálenost otvorů 12 cm, sestavení aplikační pistole a nástavce, vyplnění otvorů injektážním krémem, zapravení otvorů cementovou maltou, ošetření zdiva sanační omítkou.

Výhody použití

Jednoduchá a rychlá aplikace pomocí běžně dostupného nářadí. Otvory se vrtají vodorovně aplikace krému je jednorázová, oproti tlakové nebo gravitační injektáži. Snadná regulace množství a spotřeby díky vrtaným otvorům. Nedochází ke znečištění okolí vrtu a při aplikaci vzniká minimum odpadu. Aplikace není závislá na tloušťce zdiva, aplikace je možná jak z jedné, tak ze dvou stran v jedné rovině. Aplikační nářadí lze čistit vodou. Systémové použití s dalšími výrobky Sika – sanační malta SikaMur®, těsnicí malta Sikalastic®-152, povrchová hydrofobní impregnace Sikagard®-703 W.

Další informace

INTRO | Stavebnictví a interiér | Stavební technika | AGROjournal | www.vega.cz