Graphisoft Virtual Building™ Explorer

VBE je jedinečný, interaktivní, 3D prezentační nástroj pro architekty, kteří chtějí vytvářet nové standardy pro prezentaci vlastních projektů.

Cena za nápaditost 2011 - medaile
Nominace čís.: 11
Přihlašovatel: Centrum pro podporu počítačové grafiky ČR s.r.o.
Nominace od: Vega spol. s r.o.

Popis

VBE umožňuje ukládat projekty budov, resp. jejich 3D modely, do samostatně spustitelných dokumentů, které by se dali přirovnat k prostředí počítačových her. Tímto prostředím může uživatel nejen procházet, ale i získat informace o konstrukcích jako jsou povrchová úprava, objemy, rozměry a množství. Rovněž lze „odečítat” zcela přesné rozměry. Virtuální realita se tak stává i pomůckou pro odhad nákladů spojených s realizací projektu. Autor navíc může do prezentace včlenit jím preferované pohledy a průchody po zvolených trasách. Pro prohlížení prezentace není třeba žádný speciální program.

Výhody použití

VBE je pomůckou k prezentování záměrů projektanta a konzultaci virtuálně s každým a to bez nutnosti instalace jakéhokoli programu nebo s požadavkem se naučit ovládat nový software. Všichni zúčastnění – klienti, konzultanti, realizační firmy, atd. – mohou prohlížet a testovat srozumitelným způsobem kompletní návrh v jakékoli fázi projektu v uživatelsky příjemném 3D prostředí. A to vše bez nutnosti vlastnit licenci CAD programu nebo Virtual Building Exploreru.

Další informace

INTRO | Stavebnictví a interiér | Stavební technika | AGROjournal | www.vega.cz