Vysoce efektivní tepelné čerpadlo systému vzduch-voda pro vytápění, chlazení a ohřev vody LA-35TUR+

Tepelné čerpadlo vzduch-voda pro rodinné domy v provedení vnitřní i venkovní určené pro objekty s vyšší náročností na topení a chlazení.

Nominace čís.: 11
Přihlašovatel: TERMO KOMFORT, s.r.o.
Nominace od: Vega spol. s r.o.

Popis

Středněteplotní tepelné čerpadlo systému vzduch-voda pro rodinné domy o výkonu 11 a 16 kW v provedení jak vnitřní, tak i venkovní, a pro objekty s vyšší náročností na topení a chlazení. Ve všech případech se jedná o chlazení v aktivním režimu, tedy energii pro chlazení můžeme zároveň využít pro ohřev TUV či bazénu s možností zajištění topné vody pro topení či ohřev TUV o teplotě až 65 °C.

Výhody použití

Reverzibilní tepelná čerpadla jsou určená nejen pro topení, ale i chlazení. Chlazení se děje aktivním režimem (do chlazení se zapojuje kompresor tepelného čerpadla).Čerpadla pro venkovní instalace systému vzduch-voda mají univerzální provedení s relativně nízkými náklady na instalaci. Hlavními přednostmi jsou vysoké topné faktory a velmi tichý chod.

Inovativnost

Velkorysé řešení tepelného výměníku snižuje proudění vzduchu až o 30 % a ve spojení s bionickým ventilátorem je výsledkem nízká hladina hluku. Speciálně aerodynamicky tvarované lopatky ventilátoru a uzavřený prostor kompresoru zajišťují minimální zvukové emise.

Další informace

INTRO | Stavebnictví a interiér | Stavební technika | AGROjournal | www.vega.cz