Systém vnitřního zateplení IQ- Therm

Izolace na vnitřní stěny iQ-Therm spojuje kapilární otevřenost, tepelnou izolaci a regulaci vlhkosti vzduchu v jednom systému.

Nominace čís.: 18
Přihlašovatel: Remmers, s.r.o.
Nominace od: Vega spol. s r.o.

Popis

IQ-Therm nabízí kombinaci aplikačně spolehlivých, osvědčených kapilárně aktivních materiálů z křemičitanu vápenatého a vysoké tepelně izolační schopnosti organických pěn. Díky absorpční vrstvě, vyrovnávající vlhkost, reguluje celkový systém vlhkost vzduchu, vytváří příjemné klima v místnosti a zajišťuje ochranu před tvorbou plísní. Pro zajištění těchto funkcí je deska z polyuretanové pěny s vynikajícími izolačními vlastnostmi opatřena pravidelně uspořádanými otvory směřujícími kolmo k povrchu. Tyto otvory jsou naplněny speciálním, kapilárně vysoce aktivním minerálním materiálem.

Výhody použití

Mimořádně vysoké tepelně izolační schopnosti splňující požadavky úspor energie. Dále extrémně malá tloušťka systému, snadné zpracování a možnost použití na částech stavby. Vysoce prodyšný a nasákavý systém, který nepracuje s parozábranou. Povrch systému tvoří omítka se štukovým lícem. Speciální omítka reguluje vlhkost vzduchu, zajišťuje příjemné klima v místnosti. Systém použitelný ve všech budovách a obytných místnostech, s výjimkou požárních únikových cest.

Inovativnost

IQ-Therm dokáže díky kapilárním silám a schopnosti vedení vlhkosti póry odvádět vzniklý kondenzát z konstrukce k vnitřnímu povrch stěn, kde může dojít k jejímu odpařování do prostoru. Systém tedy nevyžaduje, aby povrch byl hermeticky uzavřen parozábranou, prakticky stejně nedosažitelnou.

INTRO | Stavebnictví a interiér | Stavební technika | AGROjournal | www.vega.cz