Superizolační pórobeton Ytong Theta

Pórobeton Ytong Theta se izolačními vlastnostmi blíží tepelným izolantům. Stále ale jde o masivní zdivo určené pro skeletové stavby a bytové nástavby.

Cena za úspory energie 2009 - medaile
Nominace čís.: 20
Přihlašovatel: Xella CZ, s.r.o.
Nominace od: Vega spol. s r.o.

Popis

Pórobeton Ytong Theta s objemovou hmotností 300 kg/m3 je nejlehčím zdicím materiálem na trhu. Jeho tepelněizolační schopnosti (λ = 0,08 W/(mK)) překonávají možnosti všech zdicích materiálů a blíží se parametrům tepelných izolací. Přitom se stále jedná o masivní zdivo s dostatečnou tepelnou akumulací a se všemi důležitými výhodami tradičních zděných stěn.

Výhody použití

Tepelná izolace stěn z tvárnic Ytong Theta tloušťky 375 mm je stejná, jako u 20 centimetrové vrstvy tepelné izolace z minerální vlny nebo polystyrenu. Tvárnice jsou proto určeny pro energeticky úsporné zdivo bez zateplení. Tepelná akumulace zdiva je stále více než třikrát vyšší než u lehkých stavebních konstrukcí (dřevostaveb) s objemovou hmotností do 100 kg/m3. Zdivo proto poskytuje stavbě potřebnou tepelnou setrvačnost a pohodu v zimních i letních měsících.

Inovativnost

Dostatečná pevnost materiálu v tlaku (1,8 MPa) se spojuje s jedinečnými stavebně fyzikálními a hygienickými parametry. Tvárnice Ytong Theta se hodí k širokému použití pro obvodové stěny bytových a občanských staveb. Dobře se uplatní kombinace nízké hmotnosti a výjimečných hodnot tepelné izolace. Obvodová stěna Ytong Theta tloušťky 375 mm má téměř dvojnásobný tepelný odpor, než vyžadují současné normy pro bytové a občanské stavby.

Další informace

INTRO | Stavebnictví a interiér | Stavební technika | AGROjournal | www.vega.cz