Sunizer

První tubusový světlík vyráběný v ČR. Je jedinečný čtvercovým vzhledem a patentovaným systémem rozptylu paprsků Fresnelovými čočkami

Hlavní cena 2009 - medaile
Nominace čís.: 2
Přihlašovatel: ABC - AMERICAN BOHEMIAN CORPORATION s.r.o.
Nominace od: Vega spol. s r.o.

Popis

Tubusový světlík nazývaný sanizér dosahuje oproti běžným světlíkům či světlovodům významného pokroku v kvalitě osvětlení interiérů denním světlem. Fresnelovy čočky umístěné ve stropním difuzéru dokáží velmi intenzívně přijímat sluneční paprsky a efektivně je rozptylovat po místnosti. Sanizér dokáže pomocí tubusového odrazivého potrubí přenést velké množství světelných paprsku a to z oblohy až do tmavého koutu každého domu. Přičemž reálné délky potrubí jsou i přes 20m. Vyráběné tři základní průměry potrubí (330,430,530mm) dokáží přivést přesně takovou hladinu osvětlení, kterou potřebujete.

Výhody použití

Sunizer dosahuje při stejné velikosti jako běžný světlovod nebo světlík výrazně vyšší účinnosti a rovnoměrnějšího rozptylu slunečních paprsků po místnosti. Střešní zakončení připomíná běžný vikýř či výlez na střechu, takže je jeho montáž do běžných českých střech snadná a zvládne ji každý klempíř. Stropní díl je ve standardizovaném čtvercovém tvaru rozměru 60 × 60cm a ideálně se hodí pro instalace do běžných stropů i kazetových podhledů. Pro využití i v nočních hodinách je do sanizéru zabudován systém LED diod, které vytváří velmi kvalitní osvětlení a navíc působí velmi elegantním dojmem.

Inovativnost

Sunizer se hodí pro všechny typy střech od rovných až po šikmé. Na střeše je prakticky nerozeznatelný od střešních oken, takže nenarušuje vzhled střechy. V interiéru je tvar čtverce velmi praktický a žádaný pro všechny stavby vyžadující pravidelné hranaté tvary. K modernímu designu přispívají velkou měrou atraktivní Fresnelovy čočky a také nejmodernější úsporné LED diodové systémy. Sunizer oživuje a prosvětluje budovy obytné i kancelářské a přitom významně napomáhá k úspoře el.energie a současně přispívá ke zdravějšímu stylu života.

Další informace

INTRO | Stavebnictví a interiér | Stavební technika | AGROjournal | www.vega.cz