Skryté lepení fasádních obkladů Sika Tack, Panel System

SikaTack® Panel Systém je osvědčeným řešením pro skryté lepení fasádních desek na nosnou konstrukci z hliníku či dřeva.

Nominace čís.: 16
Přihlašovatel: Sika CZ, s.r.o.
Nominace od: Vega spol. s r.o.

Popis

Systém skrytého lepení fasádních obkladů se skládá z vysoce viskózního lepicího tmelu SikaTack® Panel na bázi polyuretanu, který vytvrzuje vzdušnou vlhkostí. Druhým prvkem je podkladní nátěr SikaTack® Panel Primer, který zvýšuje přídržnosti tmelu na podkladu a lepeném prvku. Nátěr je na epoxidové bázi a obsahuje rozpouštědla. Dále pak oboustranně lepicí SikaTack® Panel montážní páska pro okamžitou fixaci lepeného prvku k nosné podkladní konstrukci. Posledním prvkem systému je čisticí roztok Sika® Cleaner-205 na bázi alkoholů pro zlepšení přídržnosti mezi nosným podkladem a lepeným prvkem.

Výhody použití

Výhody SikaTack® Panel Systém: estetický a jednotný vzhled, pružné lepení eliminující napětí od teplotního namáhání, jednoduchá a bezpečná aplikace, vysoká odolnost povětrnostním vlivům a stárnutí, potlačení oxidace prvků a následného vzniku skvrn, útlum vibrací a jejich přenášení je do konstrukce.

Inovativnost

Provětrávaná fasáda se skládá z konstrukce nosné stěny, izolační vrstvy a dekoračního pláště. Vzduchová mezera mezi izolací a dekorativním pláštěm slouží k větrání fasády a udržení příjemného klimatu uvnitř budovy. Dekorační panely mohou být vyrobeny z nejrozmanitějších materiálů, například kovu, kompozitních materiálů, keramiky, dřeva apod. Nabízejí tak architektům významnou volnost v návrhu designu a uživateli příjemné prostředí.

Další informace

INTRO | Stavebnictví a interiér | Stavební technika | AGROjournal | www.vega.cz