Polypropylenová kanalizace Magnacor

Systém potrubí s dvojitou stěnou z polypropylenu. Má vysokou mechanickou odolnost a odolává teplotám do 60 °C. Nová je konstrukce hrdla a tvar těsnění.

Nominace čís.: 22
Přihlašovatel: Gebr. Ostendorf - Osma zpracování plastů s.r.o.
Nominace od: Vega spol. s r.o.

Popis

Výborné vlastnosti jsou dány použitím kopolymeru z blokového polypropylenu. Trubky a tvarovky se vyrábějí v průměrech 200-600 mm a délkách 3 a 6 m. Vnitřní stěna je hladká a homogenní, vnější je zvlněná a má vysokou kruhovou tuhost ve třídě SN8 (8 KN/m2). Magnacor je určen pro uložení v zemi s vyššími vrcholovými tlaky (dálniční vozovky, extrémní hloubky či místa s vysokou hladinou podzemní vody). Mechanickou odolnost si zachovává při teplotách od -20 °C do 60 °C, nárazově až 95 °C a pro hodnoty pH od 2 do 12. Trubní systém je parotěsný a vzduchotěsný, montáž je rychlá, snadná a spolehlivá.

Výhody použití

Systém nachází uplatnění například při zakládání staveb ve velkoměstské zástavbě a v centrech měst. Mimo jiné lze tento systém bezproblémově napojit na odpadní systémy s hladkými stěnami. Protože hmotnost trubek je nízká a jejich vnější vrstva je zvlněna, umožňuje to snazší přepravu a spouštění do výkopu než je tomu u jiných kanalizačních systémů. Dochází až k 50 % redukci síly potřebné ke spojování potrubí. Transport systému je snadný, provádění pak nese méně rizik v oblasti předpisů bezpečnosti práce. Šedobílá barva vnitřní vrstvy je ideální k provádění TV monitoringu – inspekci.

Inovativnost

Jde o moderní, konstrukčně velmi vyspělý systém s vysokou odolností i v náročných podmínkách.

Další informace

INTRO | Stavebnictví a interiér | Stavební technika | AGROjournal | www.vega.cz