Nízkoenergetické střešní okno Roto Designo R8 NE

Okno ROTO Designo R8 NE představuje špičkovými tepelně-technickými vlastnostmi a novým, elegantním vzhledem vývojový skok.

Nominace čís.: 25
Přihlašovatel: ROTO střešní okna s.r.o.
Nominace od: Vega spol. s r.o.

Popis

Součinitel prostupu tepla tohoto okna je Uw = 0,84 W/(m2K), samotné trojnásobné zasklení zasklení má Ug = 0,5 W/(m2K). Trojsklo z tvrzeného bezpečnostního skla je vysoce odolné proti rozbití. Venkovní tabule je navíc opatřena vrstvou Aquaclear, která kromě samočisticí funkce nabízí ochranu proti rosení a zamrznutí. Vrstvička z ušlechtilého kovu z vnitřní strany zasklení zajišťuje zvýšenou ochranu proti nežádoucímu slunci a teplu. Okno ROTO Designo R8 NE lze použít v kombinaci se solárními a fotovoltaickými panely a je tak předobrazem aktivní střechy budoucnosti.

Výhody použití

Střešní okno Designo R8 NE je výsledkem spojení vysoké efektivity a nového konceptu designu. Nepřerušované linie, elegantní přechody, začlenění do plochy střechy vytvářejí nový dojem homogenní střechy, který umocňuje nová barva rámu a oplechování v barvě Antracit Metallic. K dispozici je i provedení v mědi nebo titanzinku, anebo v jakékoliv barvě ze škály RAL. Nový ergonomický tvar má i multifunkční klika ve spodní části okna, provedená v matované oceli, s níž lze ovládat všechny funkce a polohy okenního křídla.

Inovativnost

Vysoká tepelná ochrana střešního okna, která je docílena použitými materiály i konstrukčním řešením. Dobu předbíhá i koncept energeticky aktivní střechy, která mj. vyrábí pro majitele teplo nebo elektřinu a přispívá k posílení jejich energetické soběstačnosti.

Další informace

INTRO | Stavebnictví a interiér | Stavební technika | AGROjournal | www.vega.cz