Komínový prefabrikovaný systém PLEWA PREFA

Komínový systém PLEWA PREFA je tvořen komínovými tvárnicemi jednoduchými nebo dvouprůduchovými, vyrobenými z liaporbetonu o základním výškovém modulu 330 mm.

Nominace čís.: 9
Přihlašovatel: BETONOVÉ STAVBY - GROUP s.r.o.
Nominace od: Vega spol. s r.o.

Popis

Komínový systém PLEWA PREFA je tvořen jednoduchými nebo dvouprůduchovými komínovými tvárnicemi, které jsou vyrobeny z liaporbetonu o základním výškovém modulu 330 mm, spojeny stavebním lepidlem a v rozích armovány ocelovou žebírkovou výztuží. Komín je vložkován tenkostěnnými keramickými rourami (glazovanými či neglazovanými) čtvercového půdorysu opatřenými kompaktní tepelnou izolací s mřížkou ze skelných vláken. Komín je ukončen standardně betonovou krycí deskou, na vyžádání je dodávána ocelová krycí deska.

Výhody použití

Základními výhodami jsou funkční bezpečnost, vysoká životnost, rychlá montáž (8 m komínu cca za 1,5 hod.) a technická vyspělost (např. patentovaný spojovací díl). Jde o systémový komín s kompletní certifikací. Významné je technické zázemí velkého výrobce komínové techniky v ČR: Stavební firmy získávají zdarma zaškolení pracovníků při montáži prvního PLEWA PREFA komínu. Bezplatný je poradenský servis (zpracování cenové nabídky a technický návrh komínového tělesa, školící programy pro stavební firmy). Pro koncového zákazníka je zajímavá cena.

Inovativnost

Komínové těleso se dodává v několika montážních dílech. Ty se pomocí speciálního zařízení (součást dodávky) osadí pomocí jeřábu. Komín je armován, spodní kotevní šrouby prvního dílu se vahou zapustí do připraveného základu (beton starý 24 hodin). Z horní části se sejme montážní přípravek, na tvárnice se nanese dodané lepidlo, na keramickou vložku tmel a osadí druhý díl. Ten je dole opatřen speciálním patentovaným propojovacím dílem, který se nasadí na závitové tyče spodního dílu a po dosednutí sešroubuje. Atd. Nakonec se osadí komínová hlava a provede ocelové kotvení ke krovu.

Další informace

INTRO | Stavebnictví a interiér | Stavební technika | AGROjournal | www.vega.cz