Hybridní ventilátory RAUL pro celoroční větrání

Důmyslně konstruované zařízení, které spojením dvou pohonů, tedy kombinací dvou zdrojů na sobě nezávislých, garantuje komfortní odvětrání 365 dní v roce.

Nominace čís.: 31
Přihlašovatel: RAUL větrací systémy s.r.o.
Nominace od: Vega spol. s r.o.

Popis

Hybridní ventilátor HV je svou konstrukcí určen pro stejné použití jako klasická ventilační turbína, a to je provoz pomocí proudění vzduchu bez potřeby elektrické energie, bez údržby. A jenom v podmínkách, kdy nefouká vítr nebo fouká jenom velmi málo, se sepne elektrický motorek s příkonem 6 W. Je potřebné si uvědomit, že pohon elektrickým motorkem je pouze doplňkový, ale přitom velmi důležitý.

Výhody použití

Hybridní ventilátor HV je důmyslně konstruované zařízení, které spojením dvou pohonů, tedy kombinací dvou zdrojů na sobě nezávislých, garantuje komfortní odvětrání 365 dní v roce bez nežádoucího nulového výkonu při bezvětří, se kterým se tak často setkáváme u klasických ventilačních turbín poháněných pouze větrem.

Inovativnost

Hlavním přínosem tohoto inovovaného výrobku je, že odstraňuje nedostatek ve funkčnosti klasických ventilačních turbín. Klasické ventilační turbíny jsou plně závislé na klimatických podmínkách tehdy, je-li malé povětří nebo úplné bezvětří, stává se z klasických ventilačních turbín pasivní prvek, který nesplňuje deklarované parametry. Ale hybridní ventilátor stále odvětrává.

Další informace

INTRO | Stavebnictví a interiér | Stavební technika | AGROjournal | www.vega.cz