Heluz Family 50

Broušený cihelný blok šířky 500 mm.

Nominace čís.: 27
Přihlašovatel: HELUZ cihlářský průmysl v.o.s.
Nominace od: Vega spol. s r.o.

Popis

Broušený cihelný blok HELUZ FAMILY 50 šířky 500 mm má 200 oddělených vzduchových komor. Objemová hmotnost je 600 kg/m3, součinitel tepelné vodivosti λ = 0,085 W/(mK) a pevnost 8 MPa. Jednovrstvé zdivo z bloků HELUZ FAMILY 50 splňuje doporučenou hodnotu součinitele prostupu tepla pro rodinné domy s velmi nízkou energetickou náročností dle TNI 73 0329. Při zdění na celoplošnou tenkovrstvou maltu dosahuje zdivo s venkovní tepelněizolační omítkou při praktické vlhkosti součinitele prostupu tepla U = 0,15 W/(m2K) (tepelný odpor R = 6,30 m2K/W).

Výhody použití

Díky vynikajícím tepelněizolačním parametrům splňuje jednovrstvé zdivo z bloků HELUZ FAMILY 50 bez zateplení požadavky na obvodovou konstrukci nízkoenergetických a pasivních domů. Výhodou je také rychlé a jednoduché zdění jednovrstvého cihelného zdiva na tenkou spáru, které při porovnání s prováděním fasádních zateplovacích systémů šetří čas a náklady na stavbu.

Inovativnost

Snížením objemové hmotnosti cihelných bloků na 600 kg/m3 a inovací jejich tvarového řešení (více dutin, nové řešení per a drážek) se podařilo zvýšit tepelněizolační vlastnosti o 23 % oproti cihlám HELUZ THERMO STI 49 při zachování pevnosti 8 MPa. Cihelný blok HELUZ FAMILY 50 má nejlepší tepelněizolační vlastnosti v porovnání s ostatními výrobky na českém trhu určenými pro jednovrstvé zdivo šířky 500 mm.

Další informace

INTRO | Stavebnictví a interiér | Stavební technika | AGROjournal | www.vega.cz