Fasádní betonové obklady VIKO a RELIEF

Betonové obklady pro sokly, fasády domů nebo k obkládání interiérových zdí, krbů, komínů v několika provedení a v různých barevných podání.

Nominace čís.: 7
Přihlašovatel: BetonTvar-VIKO, spol. s r.o.
Nominace od: Vega spol. s r.o.

Popis

Obklady jsou vyráběny z kvalitního vibrovaného betonu. Technologie umožňuje vyrobit obklad s věrným lícním povrchem, těžko rozeznatelný od přírodního materiálu, a zaručující nízkou opakovatelnost jednotlivých prvků. Lícní plocha obkladů je kompaktní, což oproti přírodním materiálům snižuje špinivost a zvyšuje životnost výrobku, které mají garantovanou mrazuvzdornost. V případě barvených prvků, je betonová směs probarvována ve hmotě kvalitními anorganickými pigmenty. Pro aplikace na stěny s vnějšími rohy, je připraveno řešení v podobě rohových prvků, zvyšujících přirozenost celého díla.

Výhody použití

Standardními podklady jsou omítané zdivo nebo betonové konstrukce. Obklady lze lepit také na zateplené fasády při dodržení určitého postupu. Vhodným podkladem je tvrzený polystyren, přetažený flexibilním lepidlem a armovací mřížkou tzv. perlinkou, následně přichycený hmoždinkami s kovovým trnem a znovu překrytý vrstvou armovací mřížky. Pro přesný postup je ale nutné kontaktovat technický servis firmy, který sdělí veškeré další podrobnosti. U exteriérových aplikací je vhodné obklad impregnovat hydrofobními přípravky s nízkým difúzním odporem.

Inovativnost

Pískovec, cihla a další se po staletí používají k dekoraci staveb. Jejich nahrazování betonovými imitacemi je stále častější pro jejich mnohdy nižší cenu, ale hlavně lepší vlastnosti. Betonové obklady firmy BetonTvar-VIKO patří ke špice. Díky jedinečné technologii výroby forem vznikají obklady věrně kopírující povrch přírodního materiálu ve stovkách variací. Obklady VIKO nabízejí řešení tam, kde pro stavbu plnohodnotné zdi není místo, tam, kde to hmotnost skutečného kamene či cihly nedovolují, tam, kde chceme vytvořit unikátní dílo i tam, kde by skutečný materiál příliš zatížil rozpočet.

Další informace

INTRO | Stavebnictví a interiér | Stavební technika | AGROjournal | www.vega.cz