Dodatečné zateplování otvorových výplní přesklením Izolačním sklem s meziskelní fólií HEAT MIRROR

INTERM TF má při tl. 20 až 24 mm jedinečnou izolaci Ug = 0,6 až 0,8 W/(m2K). Je vhodný k přesklení většiny stávajících oken bez adaptace na větší tloušťku skel.

Nominace čís.: 38
Přihlašovatel: Izolační skla a.s.
Nominace od: Vega spol. s r.o.

Popis

Vložením tenké a lehké, tepelně odrazivé čiré fólie typu Heat Mirror do meziskelního prostoru dvojskla vzniklo dvoukomorové uspořádání, které dosahuje srovnatelných nebo lepších parametrů izolace než trojsklo při udržení hmotnosti a tloušťky běžného dvojskla. Součinitel prostupu tepla zasklení je Ug = 0,6 až 0,8 W/(m2K), což odpovídá použití v pasivních nebo nízkoenergetických domech. To při zachování běžné tloušťky zasklení 20 až 24 mm, nízké hmotnosti a výborné vzduchové neprůzvučnosti 34dB dává výrobku velkou perspektivu širokého využití.

Výhody použití

Zasklení je vhodné k zateplování dříve vyměněných oken s nevyhovujícím zasklením tloušťky 20 až 24 mm s hodnotou Ug 1,1 W/(m2K) a horší. Jeho možnosti jsou ale výrazně větší, než je odpovídá nově montovaným oknům. Nejvíce energie lze ušetřit právě výměnou zasklení v oknech z nedávné doby a to jen za malou část ceny nových oken. Skla INTERM TF mají stejnou tloušťku, lze zachovat původní zasklívací lišty a vše provést rychle, efektivně a to i v zimě. Navíc s možností zelené dotace; tato forma zateplení je nejúčinnější ze všech dotovaných forem. Kromě úspor přináší řadu dalších funkčních požitků.

Inovativnost

Novost je zejména v náhradě plochého skla účinnější plastovou tenkostěnnou PET folií, na kterou lze nanést nízkoemisivní pokovení. Fólie tvoří v meziskelním prostoru, kde je nejefektivnější, polopropustné tepelné zrcadlo. Folie je nevodič a nepředává svou plochou teplo mezi komorami. Originálně řešené průběžné vyrovnávání tlaku v obou komorách minimalizuje namáhání okraje skla vedoucí k porušení parotěsné zábrany ve skle. Na rozdíl od skla fólie nepropouští UV záření a chrání tak interiér. Až o 1/3 nižší hmotnost zasklení a jeho menší tloušťka šetří konstrukci rámu a masu použitého materiálu.

Další informace

INTRO | Stavebnictví a interiér | Stavební technika | AGROjournal | www.vega.cz