Deska Diamant

Knauf Diamant - tvrdé sádrové desky GKFI pro speciální použití.

Nominace čís.: 3
Přihlašovatel: KNAUF Praha, spol. s r.o.
Nominace od: Vega spol. s r.o.

Popis

Desky Knauf Diamant jsou tvrdé sádrové desky podle EN 520, klasifikované jako DFH2IR. Deska je vyrobena ze speciálně impregnovaného sádrového jádra a vysoce kvalitního kartonu.

Výhody použití

Desky Knauf Diamant jsou systémové komponenty vysoce jakostních systémů suché výstavby zejména u stavebních dílců s vysokými nároky na pevnost, tuhost, únosnost, ochranu proti hluku a požáru. To vše díky Zvýšené pevnosti jádra – GKFI, Vysoké plošné hmotnosti, Mechanické odolnosti, Výztužnému účinku opláštění, Impregnaci jádra a kvalitnímu kartonu.

Inovativnost

Protipožární deska DIAMANT vyniká zvýšenou pevností a tvrdostí povrchu při standardním zpracování, navíc nabízí vylepšené zvukově izolační vlastnosti. V případě použití se standardními profily může být dosaženo snížení hladiny hluku až o 8 dB, a to zejména v pásmech lidské řeči (125–1000 Hz). Tím lze dosáhnout subjektivně lepší akustické pohody u dělených místností. Deska DIAMANT umožňuje také oproti běžným deskám zavěšení těžších předmětů, tj. do 55 kg. Deska má vysokou houževnatost, ale lze ji velmi dobře ohýbat či provádět s ní jiné než pravoúhlé půdorysy.

Další informace

INTRO | Stavebnictví a interiér | Stavební technika | AGROjournal | www.vega.cz