Cemix SUPERSAN - Sanační odvlhčovací omítkový systém

Cemix SUPERSAN - Sanační odvlhčovací omítkový systém určený pro zdivo se všemi stupni zavlhčení a zasolení.

Nominace čís.: 4
Přihlašovatel: LB Cemix, s.r.o.
Nominace od: Vega spol. s r.o.

Popis

Princip funkce systému je založen na speciálním rozložení pórů, které jsou propojeny jemným kapilárním systémem. Tato kombinace podstatně znásobuje povrch zdiva, a tím se z vlhkého zdiva odpařuje vlhkost enormní rychlostí, ačkoliv omítka samotná zůstává suchá a bez solných výkvětů.

Výhody použití

Specifická distribuce pórů umožňuje migraci vlhkosti ve formě vodní páry – na povrchu omítky se netvoří solné výkvěty ani vlhkostní mapy. Omítka je vhodná i pro extrémní zasolení zdiva a všechny stupně vlhkosti. Účinkuje také u objektů, kde opatření k odstranění primární příčiny poruchy, jako je podřezání zdiva či venkovní úpravy terénu, nejsou dostatečná (za předpokladu, že není přítomna tlaková voda a vlhkost z porouchaných instalací). Před použitím není nutná technologická přestávka pro vysušení - omítá se přímo na vlhké zdivo. Výrobek se skládá jen ze dvou produktů, aplikace je jednoduchá.

Inovativnost

Základem sanační omítky Supersan jsou velmi úzké kapiláry propojující póry, které umožňují transport vodní páry, ale omezují prostup vody a v ní rozpuštěných solí a tedy rychlé zasolení jemné porézní struktury omítky. Trvanlivost omítek ověřena 30letou praxí.

Další informace

INTRO | Stavebnictví a interiér | Stavební technika | AGROjournal | www.vega.cz