Vysokopevnostní sádrokartonová deska Habito

Sádrokartonová deska Habito je extrémně pevná, má vysokou mechanickou odolnost a únostnost a výborné hodnoty vzduchové neprůzvučnosti.

Nominace čís.: 2
Přihlašovatel: Saint-Gobain Construction Products CZ a.s., divize Rigips
Nominace od: Vega spol. s r.o.

Popis

Nová sádrokartonová deska Habito byla poprvé veřejnosti představena na jaře na Stavebních veletrzích v Brmě. Saint-Gobain z ní zde postavil lezeckou stěnu a lidé si ji měli možnost slézt, popřípadě do ni kladivem uhodit. Obojí vydržela. Bylo to právě díky její extrémní pevnosti, díky které z ní lze stavět interiérové stěny a příčky s vysokou mechanickou odolností a únosností,. Další předností je její relativné vyšší plošná hmostnost, což navíc zaručuje, že konstrukce Rigips opláštěná těmito deskami je potom nejenom extrémně pevná, ale vykazuje také výborné hodnoty vzduchové neprůzvučnosti.

Výhody použití

Dokáže nám vyřešit řadu problémů. Rychle a snadno se kotví. Na stěnu, která je z ní postavena, lze umístit řadu předmětů. Převěšování předmětů najiné místo není též problém. Jednoduše vyšroubujeme vruty a malé dírky snadno přetmelíme. Kotvení je bez předvrtání a hmoždinek. Nemusí se používat složité výztuhy. Příčka či stěna z desek Habito dokáže vylepšit vzduchovu neprůzvučnost lépe, než např. deska z pórobetonu. Navíc se z ní staví rychle a pohodlně. Práci s ní zvládne člověk po jednodenním zaškolení.

Inovativnost

Extrémní pevnost a široké vužití. Nejsou potřeba výztuhy, předvrtávání a hmoždinky.

Další informace

INTRO | Stavebnictví a interiér | Stavební technika | AGROjournal | www.vega.cz